Találkozásom a napvallással

Azt hiszem, kevés olyan ember van, aki ne lenne kíváncsi arra, miért született a Földre. A legtöbben szeretnék tudni, mi a feladatuk, honnan jönnek és hová tartanak. A lényeget sajnos elfelejtettük, de az emlékek felidézhetők. Csak rajtad múlik, megismered-e a TITKOT.

Friss topikok

Valahol el kell kezdeni...

2014.04.22. 23:43 Naptestvér

Ha hallgatsz a belső hangra, és elindulsz az utadon, biztosan több izgalmas kalandban és örömben lesz részed, mintha kizárólag a televíziót bámulnád!

„Kezdj új életet! Keresd a saját utad! Kövesd az ösztöneidet! Hallgass a megérzéseidre! Fejleszd magad!” – naponta akár többször is találkozunk ezekkel a tanácsokkal, de hogy pontosan hogyan kell új életet kezdeni, hogyan fejlesszük magunkat és mit jelent a megérzéseinkre hallgatni, már egészen biztos, hogy az emberek túlnyomó részének fogalma sincs.

Néhány lépésben összeszedem azokat a dolgokat, melyekkel elkezdtem az Új Életet. Egyszerűnek tűnnek, de azokra az olvasókra is gondolok, akik még csak most indulnak el az úton. Remélem, azért a rutinos „újéletkezdők” is találnak érdekes ötleteket. Ha ebben a bejegyzésemben nem is, a következőkben biztos.

Figyelj a testedre, tartsd karban!

Figyelj a lelki fejlődésedre: elsőként nézz szembe a rossz szokásaiddal!

Figyelj a párkapcsolatodra! Hozd rendbe a meglévőt, ha szükséges kezdj egy újat!

Az étkezés

Szerintem az egyik legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat a minőségi étkezés. Egyszerűnek tűnik: bemegyek a boltba, leveszem a polcról ami kell, majd hazaviszem és elkészítve megeszem. Évek óta figyelem, melyik élelmiszer milyen eljárással készül, milyen adalékanyagok, színezékek és tartósítószerek vannak bennük. Alig találni olyat, amiben ne lenne benne a felsoroltak közül valamelyik. Talán a tartósítószerek területén van némi áttörés, a színezékeket és az ízfokozókat azonban nehéz elkerülni. Mivel ez ellen nincs azonnali megoldás, igyekszem a legtöbb ennivalót otthon elkészíteni. A tiszta, jó minőségű alapanyagokat sem könnyű azonban beszerezni. Ha időnk engedi, a párommal a hagyományos piacon vásárolunk, ott is az öreg néniktől. Reménykedve abban, hogy nem permetezte agyon a zöldségeket. A húsokkal sem jobb a helyzet. Az ipari méretekben nevelt állatok húsán kesernyés mellékízt érzek, és nem vagyok nyugodt az antibiotikumok miatt sem. Tisztában vagyok vele, hogy mindent nem lehet egyszerre bio-ra cserélni, így szép lassan úgy alakítottam, alakítottuk az életünket, hogy az ételek legalább egy részét egészségesre tudjuk cserélni. Fóliasátrat építettem, melyben a hónapos retek már letermett, most épp a fejes saláta, a jégcsapretek szedhető. Virágzik a paradicsom, de szépen nő a petrezselyem, a zeller, a borsó és a rengeteg hagyma is. Beszereztünk néhány cserép fűszernövényt is: van bazsalikom, rukkola, metélő vörös- és fokhagyma, kakukkfű és például vízitorma is! Ezek a növények az erkélyen vagy akár egy világosabb ablakban is megteremnek. 

Fólia.jpg

Mindössze 12 négyzetméter, de nagyon sok minden megterem.

A nanorészecskék DNS-módosító hatásáról itt olvashatsz bővebben.

A mozgás és masszázs

Ahhoz képest, hogy fiatal koromban a sport volt a mindenem, így negyven körülre már egyáltalán nem vonz sem a futás, sem a kerékpározás. Mivel azonban tudom és érzem, hogy mozgás nélkül nem lehet egészségesen élni, elhatároztam, hogy minden reggel fekvőtámaszozni fogok. Tízzel kezdtem, most 3-szor 30-nál tartok, szerintem látható is az eredmény. Mivel 20 éve számítógép előtt ülve dolgozom, a gerincem sem a régi már. Egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb feladat a másik napindítóm. Hasra fekszem, az államat pedig megtámasztom a két tenyeremben. Egy-két percet bírtam eleinte, két hónap gyakorlás után már eljutottam a 15 percig. Reggel nehezebb, este könnyebb a gyakorlat. Csodákra képes még a masszázs: hetente egyszer vagy kétszer párotokkal masszírozzátok meg egymást tetőtől talpig! A legegyszerűbb, ha hidegen sajtolt olívaolajba tesztek pár csepp illóolajat, vagy erre a célra készített masszázsolajat vásároltok. Mi az előbbit használjuk. A masszázs a sajgó izmokat ellazítja, a társakat pedig közelebb hozza egymáshoz. Hallgassatok kellemes zenét, gyújtsatok füstölőt, gyertyát! Bevált.

A vegyszerek

Az étkezés mellett a másik nagy veszélyforrás vagy méregforrás a tisztálkodás, takarítás, mosás, mosogatás vagy épp a testápolás. Mi a tusfürdőnket először bolti bioszappanra cseréltük, egy hónapja pedig már mi magunk készítjük házilag. Ami még bolti, az a mosószer és öblítő, melyek lecserélése folyamatban van. Időközben megoldódni látszik a testápolók és krémek kérdése is, volt párom ezekkel kezdett foglalkozni.

A lazulás

A lelki fejlődés már egy kicsit bonyolultabb dolog, de biztos vagyok benne, hogy a meditálással érdemes az új útra lépni. Irányított meditációk segítségével ellazulhatsz, kikapcsolhatsz a nehezen megoldható problémákra is könnyebben találhatsz megoldásokat. Egy biztos, ezekkel csak segíthetsz magadon, bajod nem lehet tőle. Ilyen meditációkat akár a youtube.com oldalon is találsz ezrével. Nekünk hetente két fix alkalmunk van meditálni: az egyik a szerda esti "közös" meditálás, a másik a szombati istentiszteleten megtartott. Ezekről később még írok.

A természet

Hétvégéken, szabad napjaidon menj ki a természetbe! Sétálj a fák alatt, töltődj a természet energiáiból! Keress forrást, igyál a vizéből! Feküdj ki a napra, csendesedj el, lazíts! Ha teheted, évente menj el a tengerhez, pihenj, töltődj! Ha erre jelenleg még nincs lehetőséged, keress egy patakot, egy folyót, ülj a partjára és hallgasd a természet hangjait! Szívj minél több friss levegőt a tüdődbe! És ne komolykodj feleslegesen, fő a humor! :-)

SvetiStefan.jpg

Mit hozhat az év?

2014 egy nagyon jó év. Azoknak, akik képesek tenni magukért, akik tényleg megtanulnak a fontos dolgokra fókuszálni. Ez igaz a párkapcsolatodra, a családi életedre, az anyagiakra és spirituális szempontból is. Elengedhetetlen azonban, hogy fókuszált legyél. Akik nem azok, azok rosszul érezhetik magukat ebben az évben.

Ha úgy gondolod, hogy az életed jobbá tételéhez segítségre lenne szükséged, keresd meg a Facebook-on a Napvallás csoportot, és csatlakozz azokhoz, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint Te! Nyugodj meg, nem vagy egyedül, nagyon sokan indulnak el mostanság az Úton.

Azoknak, akiknek ez a bejegyzésem túlságosan magától értetődő volt, ajánlom figyelmébe a szív tudatosságáról szóló írást ITT. Boldog napot!

komment

Címkék: életmód fejlődés napvallás meditác

A bejegyzés trackback címe:

https://naptestverek.blog.hu/api/trackback/id/tr846070958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása