Találkozásom a napvallással

Azt hiszem, kevés olyan ember van, aki ne lenne kíváncsi arra, miért született a Földre. A legtöbben szeretnék tudni, mi a feladatuk, honnan jönnek és hová tartanak. A lényeget sajnos elfelejtettük, de az emlékek felidézhetők. Csak rajtad múlik, megismered-e a TITKOT.

Friss topikok

Hogyan induljak el?

2016.11.18. 16:12 Naptestvér

Az elmúlt négy évben hol kisebb, hol nagyobb intenzitással foglalkoztam a spirituális fejlődésemmel. Hol fellángol, hol alábbhagy a lelkesedés. Az ember már csak ilyen. Nem kell elkeseredni, vannak olyan hetek, akár hónapok is, amikor elsodornak a hétköznapok, állandósul a rohanás, aztán folytatom újra, járom tovább az utam.

A gyakorlatok elmaradása azonban egészen biztosan éreztetni fogja hatás't, ezért sorba veszem azokat a dolgokat, amiket érdemes beépíteni a hétköznapokba. Ezek olyan alapok, amik nem igényelnek túl sok időt és energiát, mégis megfelelőek arra, hogy szinten tartsák, javítsák testi, szellemi és lelki állapotunkat.

Nézzük hát, melyek azok az egyszerű dolgok, melyekkel biztosan jobb közérzetet tudunk biztosítani magunknak!

  1. Jóga
  2. Meditáció
  3. Zenehallgatás
  4. Egyszerű szertartások

 

Aki szeretne lelkileg egyensúlyba kerülni, feltétlen mozogjon, mondjuk jógázzon!

Két egyszerű módszer is van ehhez. Az egyik, hogy valamelyik videomegosztón kiválasztunk egy magunknak szimpatikus, fél-háromnegyed órás programot, és lehetőleg reggelente, munkába indulás előtt elvégezzük. Az egész napunkra jótékony hatással van, ráadásul néhány hét alatt látványos fejlődést lehet elérni. Kiegyenesedik a hátunk, erősödnek a tartóizmaink, és a kedélyünk is gyors változáson megy át. A következő link egy kezdőknek ajánlott mozgássor. Mindössze háromnegyed óra. Legyünk elszántak, és hetente kétszer-háromszor keljünk fel egy órával korábban!

Vegyünk fel egy kényelmes nadrágot, pólót, szellőztessünk ki, majd gyújtsunk füstölőt! Ajánlom például a White Magic-et, nekem az egyik kedvenc illatom.

A másik megoldás, ha profi jógaoktatóhoz fordulunk. A fővárosban és vidéken is számtalan stúdió nyílt, válasszunk olyan oktatót, aki szimpatikus, segítőkész, türelmes és figyelmes!

A meditáció

A meditáció nem egyszerű dolog, de érdemes gyakorolni. Ha nem is sikerül elsőre tökéletesen kiüríteni az elménket, és csak lebegni a mindenségben, a relaxált állapot mindenképpen segít a testi és szellemi lazulásban, feltöltődésben. Erre megint több lehetőség van, én a kezdőknek mindenképp azt ajánlom, hogy irányított, vezetett meditációval kezdjenek. Egyrészt az elkalandozó gondolatainkat lekötik a hallott szavak, másrészt ízelítőt kapunk a gyakorlati kivitelezésről.

A keresőbe a meditáció, irányított meditáció vagy gyógyító meditáció kifejezéseket érdemes beírn. Egy másik módszer, ha Horváth Zoltán irányított meditációit vásároljuk meg. Én leginkább ezeket végzem.

Az elcsendesedés

Vannak akik nem tudnak, vagy nem akarnak meditálni. Nekik, de valójában mindenkinek ajánlom az ELCSENDESEDÉST. Ez egy két-három perces gyakorlat. Mindenkinek érdemes gyakorolni, ez a spirituális fejlődés egyik legegyszerűbbnek tűnő, ám mégis a legfontosabb eleme. Könnyűnek tűnik, de nem az.

Üljünk le egy kényelmes székre, hátunkat támasszuk meg. A gerinc legyen függőleges, de ne feszítsük magunkat. Lábainkat, kezeinket ne keresztezzük! Gyújtsunk gyertyát, vagy válasszunk ki egy magunktól 2-3 méterre lévő tárgyat! Nyugtassuk le a testünket, a légzésünket, majd ha ellazultunk, nézzük kitartóan a kiválasztott dolgot az első pislogásig. Lehetőleg fél percig ne pislogjunk! Pislogás helyett zárjuk le a szemeinket, és próbáljuk meg kiüríteni az elménket. Sokat segít, ha a zárt szemhéjunk mögött az orrunk hegyét célozzuk meg a szemünkkel, vagy ha kissé felfelé irányítjuk a szemgolyónkat. Ne rettegjünk, idegeskedjünk, ha a gondolataink elkalandoznak. Az elme lecsillapítása egy nehéz, és kitartó munkát kívánó folyamat. Két-három percnél tovább nincs értelme csendben lenni, az elme ugyanis nem eleinte nem bírja ki nyugalomban. Naponta meg lehet ismételni a gyakorlatot. Segít, ha azt a képet figyeljük, ami megjelenik csukott szemhélyunk mögött. Minden bizonnyal a figyelt tárgy sziluettje.

Lazítsunk, töltődjünk egész nap!

Belinkelek ide néhány olyan zenét, amit a mindennapi teendők közben is hallgathatunk. Gyújtsunk gyártyákat, égessünk füstölőt!

 

 

És most nézzünk néhány olyan egyszerű gyakorlatot, ami nem igényel különösebb előképzettséget, bármikor elvégezhető.

A csakrák tisztítása orvosi zsályával

Az orvosi zsálya gyógynövényként tucatnyi betegség ellen hatásos. De nem csak betegségek ellen való: jó hatással van a csakrákra, így az aurára is, és kiváló tértisztitó hatása van. Tegyünk egy darabka izzó parazsat, vagy vizipipázáshoz használható öngyulladó szenet egy tűzálló tálkába, esetleg egy kanálba! szórjunk rá egy csipet orvosi zsályát, és a fő csakrák előtt körözzünk vele háromszor alulról felfelé!

A tértisztításról és ártó dolgoktól való védelemről egy következő fejezetben írok.

Szabaduljunk meg a fájdalomtól és a bánattól!

A következő egyszerű gyakorlat, melyet akár minden nap többször is megismételhetünk, a levendulás füstölés a fej körül. A rossz gondolatok energialenyomatait segít eltüntetni. Rossz közérzet, rossz gondolatok, aggodalmaskodás ellen kiváló.

Gyújtsunk meg egy levendula füstölőt! Lehetőleg szentelt gyertyáról, de ha az nincs, akkor egy gyufáról is meggyújthatjuk. A lényeg, hogy a füstölőt ne fújjuk, csak rázogassuk el!

Üljünk, vagy álljunk egyenesen! A füstölőt bal kézben fogva emeljük a homlokunk elé, a harmadikszem csakrától 10 centire! Jobb kezünkkel legyezzük a füstöt a homlokunk felé, közben mantraszerűen ismételjük a következőt: „A fájdalmat és a bánatot eltörlöm! A fájdalmat és a bánatot eltörlöm!” Tízszer-tizenötször is elismételhetjük, lehetőleg beleéléssel, ne robot módjára. Most vegyük a füstölőt a jobb kezünkbe, és körözzünk vele a fejünk fölött, a homlokunk magasságában. Ismételjük el párszor a fenti mondatot. Ha kész vagyunk, ismét vegyük át a füstölőt a bal kezünkbe, és ismételjük meg a szertartás első részét! (legyezzük a homlokunk felé a füstöt, ismételjük a mondatot)

Ha készen vagyunk, a füstölőt ne adjuk oda másnak, és ne oltsuk el! Fontos, hogy a füstölőt hagyjuk leégni!

Azt gondolom, kezdésnek elég lesz ennyi! Keljünk korábban, jógázzunk! Ne hagyjuk mindig másnapra a szertartások elvégzését! Heti két napot jelöljünk ki, amikor elvégezzük az összes gyakorlatot! Ha ez már megy, iktassunk be egy harmadik, negyedik napot is! Ha csak kevés időnk van, válasszunk ki egy-egy szertartást, például a füstölőset, és azt végezzük el! A tértisztításos írásomban kitérek majd a ház, a lakás, az udvar védelme mellett a szentelt gyertyák készítésére is! Boldog napot!

komment

Címkék: lélek spiritualitás teremtő erő lelki fejlődés belső út szertartások naptestvér napvallás napkeresztény napkereszténység ősi magyar vallás spirituális út aurafejlesztés meditác

A bejegyzés trackback címe:

https://naptestverek.blog.hu/api/trackback/id/tr6711971556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása