Találkozásom a napvallással

Azt hiszem, kevés olyan ember van, aki ne lenne kíváncsi arra, miért született a Földre. A legtöbben szeretnék tudni, mi a feladatuk, honnan jönnek és hová tartanak. A lényeget sajnos elfelejtettük, de az emlékek felidézhetők. Csak rajtad múlik, megismered-e a TITKOT.

Friss topikok

A Nagy Átállás VI. - Megérkezett az erősítés

2016.03.15. 14:00 Naptestvér

Huszadikán aztán megjött az erősítés, megérkeztek a szülők.

Folytattuk a fürdőszoba bontásával. Vakolat leverése, kőlapok felszedése, régi csövek kibontása a falból.

wp_20151017_014.jpg

Mivel a kamrából gardrób lesz, ajtót kell rá vágni. A vertfal a vártnál sokkal keményebb. Ahol kellene, nem enged. Ahol tartania kellene, omlik. A háznak – ahol van, ott - kőből készült alapja van. Alul apró, felfelé pedig egyre nagyobbak a rögök, hogy a nedvesség ne tudjon felkúszni. A föld feletti lábazatot már igen termetes, 10-15 kilós kövekből rakták ki. így persze nem lehet szabályosan bontani. Omlik, bomlik, mozog az egész. Erősen ütni nem szabad, a fúró nem viszi. Finoman kell vele bánni, mert borul a tartópillérnek szánt 40-50 centis falrész.

wp_20151021_003.jpg

A gyerekszoba

Ez az utcafronti szoba, 18 négyzetméter körül van, a cserépkályha ránézésre jó állapotú. Be is gyújtottunk, hogy temperáljuk a levegőt, közeledik a november. Na és persze ezzel egyidőben kibontottuk az egyik ablakot. Ekkor derült ki, hogy áthidaló nincs – erre persze számítottunk – de azt hittük, hogy a boltív majd tart, amíg behelyezzük az áthidalókat. Az építésnél azonban magára az ablakkeretre építették rá a boltívet, így az ablakkeret kiemelésekor megmozdult a fal egészen a tartógerendáig. Feszült volt a légkör, a kőműves sem volt nyugodt.

wp_20151021_005.jpg

Áthidaló

Az első terv az volt, hogy kivesszük az ablakot, két zártszelvény közé pedig cserepet teszünk. Aztán mehet rá a tégla. Az elsőnél megmozdult a fal, ahogy említettem, így a másodiknál már az ablakkeretet csak az áthidalás után vettük ki. Leírva pár sor, de a kivitelezés több napot vett igénybe.

A nagy falbontás

A fürdőszoba után a konyha és nappali közötti fal kibontása következett. Az ajtó viszonylag jól engedett, a fal azonban kihívás volt. Irgalmatlan mennyiségű betonkeménységű földet kellett kibontani. A tartópillérnek meghagyott falrésznél egy speciális falvágót kértünk kölcsön, ezzel metszettük el függőlegesen a falat.

wp_20151023_002.jpg

Az időjárás keges hozzánk, a szabadban készül az ebéd. Hol egy pörkölt, hol egy gulyás készül.

wp_20151024_004.jpg

Miután az ablakmélyedésteket kifalazta a mester, a gyerekszoba ablaka a helyükre kerültek. Nagy az öröm, lehet fűteni rendesen!

wp_20151025_004.jpg

Tervek nélkül

Tervek gyakorlatilag nem készültek. Néhány skiccet készítettem persze az elektromos vezetékelésről, de a ház adottságai diktáltak. Hónapokon át gondolkodtunk, tervezgettünk, méregettünk, nem volt szükség papírokra, a legtöbb méret fejben volt, a végleges kép pedig a szemem előtt lebegett.

Utólag is azt mondom, a részletes terveknek ebben az esetben semmi haszna nem lett volna, mindig valamihez éppen alkalmazkodva kellett folytatni a munkát. Én a mester mellett dolgoztam segédként, tehát hordtam a maltert, a téglát, vittem ezt, azt. Egy hét után már egyedül kipucolhattam a betonkeverőt. Nem mondom, nagy előrelépés volt ez spirituálisan is.

A konyha két konnektorának, a mosogatógépnek és a tűzhelynek az áramellátása készül.

wp_20151029_001.jpg

komment

Címkék: magyar lélek vidék teremtő erő parasztház vidéki élet parasztház felújítása önellátás lelki fejlődés belső út naptestvér napvallás napkeresztény napkereszténység ősi magyar vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://naptestverek.blog.hu/api/trackback/id/tr958474952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása